maandag 24 januari 2011

winkelhart?



Wat kan er nou leuker zijn dan een uurtje winkelen op zaterdagmiddag? En dat kan nu ook in de buitenwijk! In Winkelcentrum Vleuterweide krijg je voor het eerst het gevoel dat Leidsche Rijn op een stad lijkt. Geen metropool, maar iets als Den Bosch ofzo. Het ziet er goed uit met afwisselende bebouwing, het is druk (alle pashokjes vol!) en we kunnen zelfs kiezen waar we wat gaan drinken. Vanuit het café zie ik de kade waar je in de zomer aan het water kunt gaan zitten en genieten van het uitzicht. Of liever kunt fantaseren over hoe het uitzicht zal worden. Want precies hier houdt het centrum van Vleuterweide op. Het winkelcentrum is af en daarnaast gaat de leegte gewoon verder. Braakliggend terrein, bouwketen en kranen, bergen met zand, hekken, versperringen. En om vijf over vijf is het centrum plots akelig leeg. Het doet me denken aan de film de Truman Show; je waant je in een perfect wereldje maar ergens klopt er iets niet. Het is een fata morgana midden in de woestijn. Het nieuwe winkelhart klopt maar de borstkas ligt nog open. Of de patiënt het haalt is niet zeker.

2 opmerkingen:

  1. Het is toch een feit dat er nog gebouwd wordt om dit winkelcentrum heen? Waarom zou die "patient" dat niet halen dan?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zolang de operatie niet is afgerond kan er nog van alles misgaan lijkt me. Maar een lang en gelukkig leven behoort inderdaad ook tot de mogelijkheden.

    BeantwoordenVerwijderen